RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bankzitter Van Veenendaal is gewoon 'happy' bij Atlético

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Sari van Veenendaal krijgt de laatste weken bij haar club Atlético Madrid minder speeltijd dan gewenst, maar de beste keepster ter wereld blijft desondanks gedreven. Vooralsnog zijn er nog geen zorgen over haar plek onder de lat bij Oranje.

"Ik wil elke wedstrijd spelen en dat is nooit anders geweest", aldus de 29-jarige Nieuwegeinse, die in de zomer overkwam van Arsenal. "Ik wilde graag een nieuwe competitie meemaken en wist dat ze een andere goede keeper hadden. Niet alles is duidelijk geweest en we zijn al toe aan de derde trainer."

ALLES GEVEN
Atlético werd de afgelopen drie seizoenen landskampioen, maar staat nu negen punten achter op FC Barcelona, de club waar de Oranje-teamgenoten Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen. "Of we daar onderling over grappen? Nou, voor mij valt er op dit moment weinig te grappen", zegt Van Veenendaal, die snel weer een vaste waarde hoopt te worden.

"Ik heb het te respecteren en heb dit al eens meegemaakt, dus weet hoe ik moet reageren. Ik probeer alles te geven op het trainingsveld en een zo hoog mogelijk niveau te halen. Maar het gerucht dat ik niet happy ben in Madrid wil ik even uit de wereld helpen."

Het gerucht dat ik niet happy ben in Madrid wil ik even uit de wereld helpen"
Sari van Veenendaal

EERSTE KEUS
Bondscoach Sarina Wiegman is stellig: "Sari blijft mijn aanvoerder en eerste keuze. De kwaliteiten van haar staan buiten kijf. Deze situatie heeft ze al eens gekend bij Arsenal." In de laatste wedstrijd tegen Frankrijk, al winnaar van het Tournoi de France, geeft Wiegman Van Veenendaal voor het eerst speelminuten op het vierlandentoernooi. Oranje kwam op het oefentoernooi nog niet tot scoren, maar kreeg in twee duels ook nog geen doelpunt tegen.

De laatste wedstrijd tegen Frankrijk wordt wegens het coronavirus gespeeld zonder publiek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -