RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-spelers ondanks corona vooralsnog gewoon in mixed zone

PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht gaat spelers vooralsnog niet weghouden uit de mixed zone, de plek waar na afloop van wedstrijden de interviews plaatsvinden. Feyenoord en PSV deden dat afgelopen weekend al wel, om het risico op coronabesmetting zo klein mogelijk te maken. "Maar we spelen zaterdag pas weer een wedstrijd. Voor die tijd kan de situatie best nog veranderen", zegt een woordvoerder van de club. "We hebben voortdurend contact met de medische staf en houden ons nu nog aan de richtlijnen van het RIVM."

WEL OF GEEN PUBLIEK
De KNVB brengt ondertussen diverse scenario's in kaart voor het geval de autoriteiten extra maatregelen nemen naar aanleiding van het nieuwe coronavirus. Vooralsnog mogen alle voetbalwedstrijden in Nederland met publiek worden gespeeld. Dit in tegenstelling tot in landen als Italië, Frankrijk, Denemarken, Bulgarije, Roemenië en mogelijk binnenkort ook in Duitsland, waar in lege stadions wordt gevoetbald.

"Maar het zou snel kunnen omslaan", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen het ANP. "Het komt steeds dichterbij en we houden alles scherp in de gaten. We houden er rekening mee dat het ook in Nederland kan gaan gebeuren, maar vooralsnog volgen we de maatregelen van de Nederlandse overheden."

De KNVB baseert zich op de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooralsnog is er geen reden om vanwege het virus, waarmee inmiddels ruim 320 Nederlanders zijn besmet, wedstrijden te schrappen of zonder publiek te gaan spelen. De voetbalbond brengt wel diverse scenario's in kaart voor het geval de situatie verandert. In Zeist zaten vertegenwoordigers van diverse afdelingen uit het betaald- en amateurvoetbal maandag bij elkaar om de mogelijke consequenties te bespreken.

HERCULES
Het RIVM kwam vorige week met het advies aan inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de wedstrijd die het Utrechtse Hercules komende zondag moet spelen in de derde divisie. Het Brabantse O.S.S. 1920 is dan de tegenstander.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -