RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handbalinternational Van der Heijden terug naar Hongarije: 'Siófok heeft hoge ambities, die ik ook heb'

1/7
LEUSDEN - Ze strijdt nu om de Duitse titel met SG Bietigheim, maar volgend jaar hoopt Laura van der Heijden kampioen van Hongarije te worden. De handbalinternational uit Leusden tekende deze week een tweejarig contract bij HC Siófok. Na de Olympische Spelen sluit ze aan bij die club, die momenteel tweede staat in de Hongaarse competitie.

ACHTSTE CLUB
Van der Heijden (29) speelde in Nederland voor Venus Nieuwegein en VOC Amsterdam. Daarna speelde ze vier seizoenen voor het Duitse Oldenburg en drie jaar in Denemarken bij Esbjerg. Vervolgens stapte ze over naar het Hongaarse Ferencváros, maar daar moest ze tegen haar zin na een jaar al vertrekken. Na twee jaar bij het Duitse Bietigheim keert ze komende zomer dus terug naar Hongarije.

 In 2016 werd Van der Heijden met Esbjerg kampioen van Denemarken In 2016 werd Van der Heijden met Esbjerg kampioen van Denemarken | Foto: Laura van der Heijden

"Ik vind de Hongaarse competitie echt heel erg goed", verklaart Van der Heijden haar stap. "Ik wil daar een nieuwe uitdaging vinden. Siófok heeft hoge ambities, die ik ook heb. Zowel in de Hongaarse competitie als Europees willen ze zover mogelijk komen."

"Siófok heeft hoge ambities, die ik ook heb"


Van der Heijden wordt bij Siófok teamgenote van Danique Snelders, die ook in Oranje speelt. "Dat is hartstikke leuk dat ze er is. We hebben ook samengespeeld bij FTC (Ferencváros, red). Maar er zijn ook anderen met wie ik samen heb gespeeld."

HONGARIJE
Van der Heijden speelde dus al eerder in Hongarije, voor Ferencváros. "Ik heb toen een jaar in Boedapest gewoond en dat was hartstikke mooi, een hele mooie stad. Maar ik heb van andere meiden gehoord dat Siófok ook erg mooi is. Het ligt aan het Balatonmeer."

"Hongaars lijkt op geen enkele andere taal"


De taal kan wel een probleem zijn. Dat speelde in Duitsland en Denemarken geen rol. "Mijn Hongaars is niet heel goed, maar ik wil proberen het weer op te pakken. Ik mijn eerste jaar is het me niet gelukt het onder de knie te krijgen. Het lijkt op geen enkele andere taal, dus je moet het echt woord voor woord leren."

 Siófok aan het Balatonmeer Siófok aan het Balatonmeer | Foto: Wikipedia

Van der Heijden wordt in juni 30. Als haar contract bij Siófok afloopt, is ze 32. De kans bestaat dus dat ze aan haar laatste klus gaat beginnen. "Mijn lichaam voelt nog goed, dus ik heb voor twee jaar getekend. Ik heb altijd gezegd dat ik het na mijn dertigste per jaar zou bekijken. Nu voelt mijn lichaam goed, over twee jaar gaan we weer kijken hoe het er voor staat."

"Mijn lichaam voelt nog goed"


OLYMPISCHE SPELEN
Voordat Van der Heijden in Hongarije aan de slag gaat, zijn er nog een paar andere klussen te klaren. Met Bietigheim is ze nog in de race voor de landstitel, en met wereldkampioen Oranje moet de 203-voudig international (626 doelpunten) zich nog plaatsen voor het EK. Daarna volgt het hoofddoel van 2020: de Olympische Spelen in Tokio.

"Ik weet niet of dat het hoofddoel is, maar het is wel iets waar je zeker wilt staan", aldus de Leusdense, die de lat vanzelfsprekend hoog legt. "Wij willen daar ook gewoon proberen een medaille te pakken. Maar er zijn veel landen goed in handbal, dus we zullen echt goed moeten zijn."

"Het is wel één van mijn laatste kansen"


Omdat Van der Heijden deze zomer 30 wordt, en bij de volgende Olympische Spelen dus 34 zal zijn, zou Tokio wel eens haar laatste kans op Olympisch eremetaal kunnen zijn. "Zo ver ga ik ook nog niet om daar over na te denken, maar het is wel één van mijn laatste kansen ja."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -