RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sari van Veenendaal incasseert drie treffers in oefenduel met Frankrijk

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi in Frankrijk niet kunnen winnen. Na doelpuntloze remises tegen Brazilië en Canada moest de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman tegen het gastland diep in de blessuretijd de 3-3 incasseren.

De wedstrijd werd in Valenciennes zonder publiek gespeeld, vanwege de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen.

Nederland nam in het lege Stade du Hainaut een voorsprong van 2-0 via doelpunten van Lynn Wilms en recordinternational Sherida Spitse. Frankrijk kwam kort voor rust terug in de wedstrijd na een fout van Dominique Bloodworth. De verdedigster kopte de bal te zacht terug op de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal en daarvan kon Valérie Gauvin profiteren.

Een handsbal van Spitse leidde na een uur de Franse gelijkmaker uit een strafschop in. Oranje had in de tweede helft weinig in te brengen, maar kwam wel weer op voorsprong dankzij een doelpunt in de 72e minuut van Martens.

Een kwartier voor tijd moest Stefanie van der Gragt met een ogenschijnlijk forse enkelblessure van het veld. In de vierde minuut van de extra tijd voorkwam invalster Ouleymata Sarr dat Oranje het toernooi met een zege zou afsluiten. Shanice van de Sanden uit IJsselstein kwam 84 minuten in actie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -