RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel sportbonden volgen advies NOC*NSF op: Ook Utrechtse clubs merken gevolgen coronavirus

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Als het aan sportkoepel NOC*NSF ligt, worden alle (amateur)wedstrijden van Noord-Brabantse clubs afgelast komend weekend. Het olympisch comitÚ adviseert een streep te zetten door alle thuis- en uitduels van Brabantse teams, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

KNVB GELAST WEDSTRIJDEN BRABANTSE CLUBS AF
Voetbalbond KNVB heeft besloten het advies van NOC*NSF op te volgen. Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen zijn uitgesteld. Het gaat om wedstrijden tot en met maandag 16 maart.

"Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken", aldus de KNVB.

In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door, maakt de voetbalbond duidelijk.

HERCULES NIET IN ACTIE TEGEN OSS
De maatregel van de KNVB houdt in dat de wedstrijd in de Derde Divisie B tussen Hercules en OSS 1920 niet doorgaat. Het duel zou in Utrecht gespeeld worden, maar tegenstander OSS 1920 komt uit Oss.

Eerder werd door Brabantse bestuurders al besloten om grote voetbalevenementen te verbieden vanwege het coronavirus. In de Eredivisie gaan PSV-FC Emmen, Willem II-sc Heerenveen en RKC Waalwijk-FC Groningen niet door. Vooralsnog gaat FC Utrecht-Vitesse wel door zaterdagavond.

STREEP DOOR ALLE BRABANTSE HOCKEYDUELS
Hockeybond KNHB heeft alle hockeywedstrijden met Brabantse clubs tot en met 15 maart afgelast. Dit geldt voor alle niveaus. Het gaat in totaal om ongeveer 2.000 wedstrijden.

Op het hoogste niveau zien de Utrechtse mannen van Kampong de uitwedstrijd tegen Tilburg (vrijdagavond) afgelast worden. Ook de vrouwen van het Bilthovense SCHC komen niet in actie: het thuisduel met Den Bosch van zondag gaat niet door.

ANDERE SPORTEN
De Europese waterpolobond heeft tot nader order alle wedstrijden uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Dit betekent dat een streep gaat door de return die de waterpolosters van UZSC op 28 maart thuis zouden spelen tegen Kinef Kirishi uit Rusland. UZSC verloor het heenduel met 20-6.

Ook korfbalbond KNKV, zwembond KNZB (o.a. waterpolo), judobond JBN en volleybalbond Nevobo hebben alle wedstrijden van Noord-Brabantse teams afgelast tot en met 15, 16 of 17 maart.

ADVIES SPORTKOEPEL
Het is volgens NOC*NSF het beste dat ook alle amateurclubs alle activiteiten dit weekeinde opschorten. "Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven", zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van de sportkoepel.

"Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt", aldus Dielessen. Het advies geldt vooralsnog alleen voor komend weekeinde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -