RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-directeur Van Es: liever geen wedstrijden zonder publiek

UTRECHT - De KNVB en de betaald voetbalclubs willen koste wat kost voorkomen dat wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. Als er aanleiding voor is, vanwege het coronavirus, dan worden wedstrijden uitgesteld en op een later tijdstip alsnog gespeeld. Dat zegt directeur Thijs van Es, van FC Utrecht, na afloop van overleg tussen de clubs en de KNVB over het coronavirus.

"Het uitgangspunt is dat we vinden dat voetbal gespeeld moet worden met publiek. Dus we zetten alles op alles om wedstrijden in te halen met publiek", aldus Van Es.

RUIMTE
De voetbalbond en de clubs zien volgens hem nog voldoende ruimte in het speelschema voor inhaalwedstrijden. "Het slot van de competitie zou ook tijdens de play-off-periode nog gespeeld kunnen worden. Pas als je echt niet meer zou kunnen schuiven, moet je gaan spelen zonder publiek. Maar dat is eigenlijk iets wat we niet willen en tot het uiterste proberen te rekken."

De clubs volgen nu de richtlijnen van het RIVM en de verschillende veiligheidsregio's. Pas als zij zeggen dat er in een bepaalde regio niet gespeeld kan worden, zoals nu in Brabant, volgen er meer maatregelen. "Mocht dat hier in Utrecht ook gebeuren, dan volgen we dat advies natuurlijk op."


VITESSE
De wedstrijd van zaterdag van zaterdag, thuis tegen Vitesse, gaat vooralsnog dan ook gewoon door. Daarna wordt er opnieuw naar gekeken. "Het heeft geen zin op de zaken vooruit te lopen. Ze zoeken bij het RIVM en de veiligheidsregio's heel erg gepast naar maatregelen. Er wordt niet gezegd: we moeten alles afgelasten. Dat is totaal niet de benadering die nu wordt gekozen."

In veel andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Spanje, wordt komend weekend zonder publiek gespeeld. In ItaliŽ ligt de competitie zelfs helemaal stil.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -