RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NOC*NSF roept op om alle activiteiten te staken, KNVB schrapt alle voetbalwedstrijden tot 1 april, andere bonden volgen voorbeeld

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse sportwereld ligt de komende weken stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert donderdag haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, niet door te laten gaan. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag in Nederland zijn aangekondigd.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen kondigde het kabinet donderdag aan dat (sport)evenementen met meer dan honderd toeschouwers geen doorgang kunnen vinden. De KNVB besloot daarop alle wedstrijden af te gelasten.

Naast de sportwedstrijden zelf is het beter ook alle andere clubbijeenkomsten in de sportwereld uit te stellen, aldus NOC*NSF. Daar vallen trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook onder. "Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. Wat aan het begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, geldt nu tot en met 31 maart voor heel Nederland", aldus de sportkoepel.KNVB
De KNVB was een van de eerste sportbonden die gehoor gaf aan de oproep. Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast vanwege het coronavirus. Dat heeft de KNVB laten weten, direct nadat het kabinet strengere maatregelen aankondigde.

De maatregel geldt voor de eredivisie, eerste divisie en het Nederlands elftal. Ook alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn tot 1 april afgelast.


FC UTRECHT
Dat betekent dat FC Utrecht twee wedstrijden niet kan spelen. Het duel zaterdagavond tegen Vitesse en dat tegen FC Emmen, op zondag 22 maart, vallen in de periode waarin de maatregelen van kracht zijn. Het weekend van 28 en 29 maart is een interlandweekend waarin geen betaald voetbal gepland staat.

Voor Jong FC Utrecht betekent dit dat de wedstrijden tegen Almere City FC (13 maart), MVV (22 maart) en FC Volendam (24 maart) niet doorgaan.

AMATEURVOETBAL
In de tweede divisie zorgen de maatregelen tegen het coronavirus ervoor dat er drie speelronden worden afgelast. En van de wedstrijden die hieronder valt is de topper tussen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels.

HOCKEYBOND VOLGT
In navolging van de KNVB heeft ook de hockeybond KNHB medegedeeld dat er niet meer gespeeld wordt deze maand. Alle wedstrijden in alle competities tot 1 april zijn afgelast. Mogelijkheden om de wedstrijden op een later moment in te halen worden onderzocht.


WATERPOLO EN ZWEMMEN
Ook de KNZB heeft inmiddels evenementen afgelast. Zo gaat het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor de waterpolomannen in Rotterdam en drie World League-wedstrijden van de waterpolovrouwen niet door. De KNZB heeft in vervolg op de ontwikkelingen besloten ook de internationale Swim Cup in Den Haag in april niet door te laten gaan.

Eerder werd het OKT van de waterpolovrouwen al verplaatst van 8 tot en met 15 maart, naar 17 tot en met 24 mei. Dat toernooi zou oorspronkelijk in het Italiaanse Trist worden gespeeld. De FINA zal halverwege april bekend maken waar dit toernooi gaat plaatsvinden.

GEVOLGEN WIELRENNEN
Ook de KNWU is met een statement gekomen. "Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten waarbij meer dan 100 renners en/of bezoekers worden verwacht, afgelast worden. Deze maatregelen gelden tot aan het einde van de maand." Dit betekent dat de Voorjaarscompetitie Midden met wedstrijden in Veenendaal en Amersfoort naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaan.

VARSITY VOORALSNOG BUITEN SCHOT
De Varsity, het grootste eendaagse roeievenement in onze provincie gaat vooralsnog door. De wedstrijd op het Amsterdam-Rijnkanaal is 5 april. De Heineken Roeivierkamp, de Head of the River en de Skiffhead, die allen in maart plaatsvinden zullen niet doorgaan.

HONK-EN SOFTBAL
De honk-en softbalcompetities in Nederland beginnen pas in april. Deze lijkt vooralsnog buiten schot te blijven. De KNBSB heeft wel besloten om alle oefenwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Daarnaast adviseert de KNBSB verenigingen om oefenwedstrijden die zij zelf ingepland hadden af te gelasten of uit te stellen. Aanleiding voor deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom COVID-19.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -