RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een Berg Sport: "Kans lijkt klein dat we na 31 maart direct weer gaan voetballen"


UTRECHT - FC Utrecht heeft de spelers vrijdagochtend naar huis gestuurd en trainingscomplex Zoudenbalch in elk geval tot maandag gesloten. Er is dus niet getraind en dat gaat dit weekend ook niet gebeuren. Dat alles als vervolg op de maatregelen van de regering om het coronavirus in te dammen.

De gevolgen van het coronavirus voor de voetbalcompetitie


JAN STREUER

In Een Berg Sport praten we daarover met oud-speler Jan Streuer. "Het is heel moeilijk, want je weet niet hoe lang het duurt. Mij lijkt de kans groot dat we na 31 maart ook niet meteen weer kunnen voetballen", aldus Streuer, die in 1976 van MVV naar FC Utrecht kwam. De Tukker verliet de club in 1980, nadat hij de laatste seizoenen door ernstige blessures amper nog had gevoetbald.

Streuer breekt in Een Berg Sport een lans voor trainer John van den Brom. "Dat is een prima trainer die het overal goed heeft gedaan", zegt de voormalige middenvelder. "Eigenlijk is de FC Utrecht de eerste club die onder hem iets onder de maat presteert. Maar met de kwaliteiten van John gaat dat zeker goedkomen."

Jan Streuer: "Van den Brom de tijd geven, dan komt het goed."


Of FC Utrecht onder Van den Brom dan ook de beker gaat winnen, durft Streuer niet te zeggen. "Feyenoord is toch de favoriet en die club heeft altijd het voordeel van een thuiswedstrijd."

ODE

Korneel Evers gaat in zijn ode uiteraard in op de 5-1 zege op Sparta, de voorlopig laatste wedstrijd van FC Utrecht. "En al wordt er de komende weken niet gevoetbald, ik blijf odes maken. Desnoods verzin ik een wedstrijd."

De ode van Korneel


ANALYSE GERT KRUYS

Gert Kruys verwacht na de wedstrijden tegen Ajax en Sparta dat John van den Brom met vier middenvelders zal blijven spelen. "Tegen Ajax speelde Sander van de Streek hangend op links, tegen Sparta Bart Ramselaar. Dat ging hartstikke goed."

Gert Kruys analyseert FC Utrecht - Sparta


Streuer beaamt dat. "FC Utrecht heeft veel goede middenvelders. Het probleem is alleen dat het veel dezelfde types zijn. Eigenlijk heeft alleen Van de Streek diepgang. Dan moet je bepaalde spelers op een andere positie laten spelen."

PROGRAMMERING

Omdat de competities stilliggen, maakt RTV Utrecht de komende weken geen live sportprogramma's op de radio. De wekelijks uitzending van Een Berg Sport gaat wel gewoon door.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -