RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NOC*NSF sluit trainingscentra voor topsporters vanwege coronavirus

PROVINCIE UTRECHT - NOC*NSF sluit voorlopig de trainingscentra voor topsporters. De sportkoepel heeft dat besloten vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. "We willen ons strak houden aan de overheidsrichtlijnen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF.

Het trainingscentrum in Papendal gaat dicht, net als bijvoorbeeld schaatsstadion Thialf. "We hebben niet overal zeggenschap over. Het is nu niet verboden om hard te lopen bijvoorbeeld. We zijn nu aan het bekijken of we bepaalde zaken overeind kunnen houden. We vragen nogal wat van sporters. Ons dringende advies is wel om alle trainingsomgevingen te sluiten", aldus Hendriks.

De maatregel geldt tot eind maart, daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. Veel kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen kunnen nu niet doorgaan. "Dat is een ontzettend groot probleem", zegt Hendriks. "We zijn dagelijks met het Internationaal Olympisch Comitť druk bezig om alles in kaart te brengen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -