RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Varsity 137 valt in het water door coronacrisis

1/2
HOUTEN - Ook de Varsity is het slachtoffer geworden van de coronacrisis. Het oudste sportevenement van Nederland, dat dit jaar voor de 137e keer gehouden zou worden, gaat niet door op de geplande datum. Het roeievenement op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten stond op de kalender voor zondag 5 april.

Het is nog onduidelijk of de Varsity dit jaar helemaal niet gehouden wordt of dat het evenement wordt uitgesteld. De organisatie en de roeibond K.N.S.R.B. gaan daarover nog met elkaar in overleg.

 In 2019 won het Utrechtse Triton na 52 jaar eindelijk weer de Varsity In 2019 won het Utrechtse Triton na 52 jaar eindelijk weer de Varsity | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Het streven is om de Varsity later in het jaar te houden al zou dat niet meevallen. Er moet dan ruimte gemaakt worden op de kalender en men heeft ook nog eens te maken met een Olympisch jaar.

In 2019 ging de zege naar het Utrechtse Triton. Het brak een vloek die 52 jaar geduurd had. In al die jaren had de organiserende vereniging de wedstrijd bij de Oude Vier niet gewonnen. In 2004 was er wel een Utrechtse winnaar: Orca.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -