RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote Utrechtse wielerkoersen nog niet afgelast

VEENENDAAL/MEERKERK - De profwielerklassieker Veenendaal-Veenendaal Classic, die voor 8 en 9 mei op het programma staat, is nog niet afgelast. "Maar we nemen daar op korte termijn een besluit over", zegt organisatievoorzitter Andrť Homma.

Veel wielerwedstridjen zijn al afgelast of uitgesteld. Zo gaat de Ronde van RomandiŽ niet door is de Giro d'Italia uitgesteld. De voorjaarsklassiekers en etappekoersen die deze maand zouden worden verreden zijn allemaal van de kalender gehaald.

"Het ligt voor de hand om te veronderstellen dat onze wedstrijd ook niet doorgaat", zegt Homma. "Zeker ook omdat het fysiek steeds lastiger gaat worden om alles goed voor te bereiden. Toen we vorige week bestuursvergadering hadden, leek het er nog goed uit te zien, maar er is in een week tijd veel veranderd."

ARNO WALLAARD MEMORIAL

Ook de organisatie van de Arno Wallaard Memorial, die voor 18 april gepland staat, rekent op een afgelasting. "We hopen tegen beter weten in", zegt organisator Bram van der Wal van de wedstrijd met start en finish in Meerkerk.

"Op de bestuursvergadering van deze week hebben we besloten hem er niet zelf uit te gooien, maar te wachten op het besluit van de internationale wielerunie", zegt Van der Wal. "Zelfs al is de kans dat hij nog doorgaat maar een paar procent, het zou zonde zijn als wij de wedstrijd afgelasten, en later blijkt dat er toch gekoerst kan worden"

EIND VAN DE WEEK

Beide organisaties verwachten aan het eind van de week meer duidelijkheid.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -