RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB stelt bekerfinale uit, EK pas in 2021

UTRECHT - De finale van de strijd om de KNVB beker tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt niet, zoals gepland, op 19 april gespeeld. Dat heeft de KNVB laten weten.

Het uitstel houdt, uiteraard, verband met alle maatregelen die zijn getroffen met betrekking tot de corona-uitbraak. "De huidige datum komt gezien het advies om niet collectief te trainen tot en met 6 april en de periode die daarna nodig is om de selecties wedstrijdfit te krijgen te dichtbij", verklaart directeur betaald voetbal Eric Gudde het besluit van de KNVB.

GEEN VOETBAL IN APRIL?
Daarmee lijkt Gudde er ook op te zinspelen dat er, zelfs als de velden op 6 april al zouden worden vrijgegeven, sowieso een groot deel van april nog niet gevoetbald wordt. Trainers van diverse clubs in de provincie lieten vorige week al weten het onverantwoord te vinden om zonder gedegen voorbereiding weer te gaan voetballen.

Wanneer de bekerfinale nu gespeeld zal worden, is nog niet bekend.

EK
De UEFA maakte dinsdag bekend dat het Europees kampioenschap voetbal definitief verplaatst is naar de zomer van 2021. De bond maakt op die manier extra ruimte op de speelkalender, zodat de nationale en Europese competities voor clubs zo snel mogelijk kunnen worden uitgespeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -