RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Volleybalbond blaast alle competities af, alleen eredivisie wordt uitgespeeld

PROVINCIE UTRECHT - De Nevobo heeft als eerste sportbond in Nederland de meest rigoureuze maatregel genomen als gevolg van de corona-uitbraak. De bond heeft alle volleybalcompetities met uitzondering van de eredivisie per direct stopgezet.

Dat betekent dat alle competities van Topdivisie en lager niet zullen worden uitgespeeld. De maatregel is genomen vanwege het coronavirus en de maatregelen die er toe leiden dat er in ieder geval tot en met 6 april niet kan worden getraind en gespeeld.

GEEN UITVOERBAAR SCENARIO

Omdat de laatste reguliere competitieronde op het programma stond voor 18 april, is er volgens de bond geen uitvoerbaar scenario om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen.

De hoogst spelende Utrechtse clubs die door de maatregel zijn getroffen zijn de mannenteams van Keistad uit Amersfoort en Protos uit Utrecht. Bij de vrouwen betreft dat VV Utrecht. Keistad staat in de Topdivisie op de tweede plaats, Protos is tiende, van in totaal twaalf teams. VV Utrecht staat in de Topdivisie vrouwen vierde.

Voor de eredivisie, waar het Houtense Taurus bij de mannen deelneemt aan de kampioenscompetitie, is een alternatief play-off programma voorgesteld. Dat moet, mits de omstandigheden het toelaten, eind april, begin mei worden gespeeld.

MEEDENKEN

Omdat er nog vier speelronden te gaan zijn, zijn de meeste beslissingen betreffende prommotie en degradatie nog niet gevallen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -