Eredivisie mannenbasketbal gestaakt, overige divisies nog niet

De basketbalster van Utrecht Cangeroes weten nog niet waar ze aan toe zijn
De basketbalster van Utrecht Cangeroes weten nog niet waar ze aan toe zijn © Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - De basketbalbond heeft de competitie in de eredivisie van de mannen, de Dutch Basketball League, per direct gestaakt. De eerder al stilgelegde competitie op het hoogste niveau in Nederland levert daardoor dit jaar geen landskampioen op. Een kampioen aanwijzen vond het bestuur niet passend, "gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin ons land verkeert."
De maatregel heeft geen effect voor Utrechtse clubs, omdat de provincie Utrecht geen club kent die op het hoogste niveau bij de mannen speelt. Voor de Women's Basketball League, waarin Utrecht Cangeroes uitkomt, en voor alle andere klassen, is nog geen besluit genomen.
"Voor de DBL was de situatie dringender, omdat daar veel Amerikaanse spelers met aflopende contracten spelen. Die moeten op tijd terug kunnen", legt woordvoerder Ronald van Dam uit. "Dat speelt niet of nauwelijks in de andere divisies. Vandaar dat we met een beslissing over die afdelingen pas komen na 6 april."
De maatregel van de basketbalbond is een exactie spiegel van de maatregel die volleybalbond NeVoBo eerder deze week nam. Die bond legde juist alle competities behalve de eredivisie per direct stil.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.