RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eredivisie mannenbasketbal gestaakt, overige divisies nog niet

PROVINCIE UTRECHT - De basketbalbond heeft de competitie in de eredivisie van de mannen, de Dutch Basketball League, per direct gestaakt. De eerder al stilgelegde competitie op het hoogste niveau in Nederland levert daardoor dit jaar geen landskampioen op. Een kampioen aanwijzen vond het bestuur niet passend, "gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin ons land verkeert."

De maatregel heeft geen effect voor Utrechtse clubs, omdat de provincie Utrecht geen club kent die op het hoogste niveau bij de mannen speelt. Voor de Women's Basketball League, waarin Utrecht Cangeroes uitkomt, en voor alle andere klassen, is nog geen besluit genomen.

"Voor de DBL was de situatie dringender, omdat daar veel Amerikaanse spelers met aflopende contracten spelen. Die moeten op tijd terug kunnen", legt woordvoerder Ronald van Dam uit. "Dat speelt niet of nauwelijks in de andere divisies. Vandaar dat we met een beslissing over die afdelingen pas komen na 6 april."

De maatregel van de basketbalbond is een exactie spiegel van de maatregel die volleybalbond NeVoBo eerder deze week nam. Die bond legde juist alle competities behalve de eredivisie per direct stil.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -