RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook Veenendaal-Veenendaal moet wijken voor corona

VEENENDAAL - In navolging van de meeste andere wielerkoersen gaat ook de profwielerklassieker Veenendaal-Veenendaal dit jaar niet door. "We hebben het helaas moeten annuleren, op naar volgend jaar", zegt organisatievoorzitter Andrť Homma, die dit jaar voor het eerst de koersdirecteur is.

De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgt hiermee de huidige richtlijnen van het RIVM, de KNWU en sportkoepel NOC*NSF. De internationale wielerunie UCI maakte eerder al bekend alle wielerevenementen in april te staken.

De vrouwenwedstrijd van Veenendaal-Veenendaal zou op 8 mei worden gereden, de mannenwedstrijd een dag later.


"De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens de wielerronde werkzaam is, staat altijd voorop", aldus Homma. "Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing geweest, maar onze klassieker is in deze crisis slechts bijzaak. We willen alle betrokkenen graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en komen daarom vroegtijdig met dit besluit. Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar de koers voor zowel de heren als dames te organiseren".

De organisatie van de Arno Wallaard Memorial, met start en finish in Meerkerk, maakte deze week ook bekend de wedstrijd in 2020 niet te organiseren. Die koers zou op 18 april worden gereden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -