RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Debuterend voorzitter moet Veenendaal-Veenendaal afgelasten: "Wielerhart doet pijn"


VEENENDAAL - Het had de eerste Veenendaal-Veenendaal moeten worden onder leiding van de nieuwe bestuursvoorzitter André Homma. Maar de opvolger van Job van Schuppen, die jarenlang de kar van de profwielerklassieker trok, moest dit weekend besluiten de wedstrijd af te gelasten. Dus geen Veenendaal-Veenendaal op 8 en 9 mei.

"Het wielerhart doet pijn", zegt Homma. "Het is het eerste jaar dat ik voorzitter ben en dan lukt lukt het niet. Maar je kunt er niets aan doen." Homma erkent dat hij de nachten voor de definitieve afgelasting slecht geslapen heeft. "Dat we de beslissing nu genomen hebben geeft rust."

"Het wielerhart doet pijn"


LASTIG
Maar al geeft het rust, het was een lastig besluit, stelt Homma. "Je bent lang bezig met voorbereiden, dus je wilt het door laten gaan. Maar corona raakt ons ook. En we moeten ook naar vrijwilligers en ploegen duidelijkheid geven. Dat hebben we gedaan."

De kosten die nu gemaakt zijn, zijn overkomelijk"
André Homma

De consequenties van de afgelasting vallen mee voor de organisatie. "De echte kosten ga je nog maken. Er zijn al wel wat kosten gemaakt, maar dat wil je niet verder op laten lopen. De kosten die nu gemaakt zijn, zijn overkomelijk."

Dat is dan een geluk bij een ongeluk voor een evenement dat de laatste jaren financieel gezien de nodige problemen kende. Maar de continuiteit is gewaarborgd, aldus Homma. "We hebben er de laatste tijd van alles aan gedaan om er samen met sponsors een mooie wedstrijd van te maken. Daarom zijn er ook allelei activiteiten naast de profwedstrijden. Die hebben we ook af moeten gelasten."

GROENEWEGEN
Eén van de kanshebbers voor de zege in Veenendaal was Vinkevener Dylan Groenewegen. Hij won Veenendaal-Veenendaal in 2015, 2016 en 2018 en was daarmee de eerste renner die de wedstrijd drie keer op zijn naam schreef.

Dylan Groenewegen won in 2018 voor de derde keer


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -