RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wimilio Vink kiest voor Spakenburg: "IJsselmeervogels, GVVV en DOVO hebben me allemaal wel eens gebeld"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wimilio Vinks keuze om volgend seizoen bij Spakenburg te gaan spelen komt niet als een grote verrassing. De aanvallende middenvelder van TEC uit Tiel maakte zijn overstap naar de Blauwen maandag bekend, nadat hij de afgelopen jaren de clubs voor het uitkiezen had. "Spakenburg, maar ook IJsselmeervogels, GVVV en DOVO. Ik heb ze allemaal vaker dan eens aan de lijn gehad", zegt Vink tegen RTV Utrecht.

Dat de keuze op Spakenburg is gevallen, heeft voor de voormalig prof van MVV en Eindhoven een simpele reden. "Ik wil nu wel eens bovenin de tweede divisie meedraaien", zegt de 26-jarige inwoner van Kesteren, die met TEC voor het tweede jaar in de tweede divisie speelt. Het eerste jaar degradeerde de formatie uit Tiel, en ook in het huidige, onderbroken seizoen strijd TEC tegen degradatie.

VADER
Bij TEC werkte Wimilio Vink jarenlang samen met zijn vader Gery, die bij die club eerst als assistent van Frits van der Berkt en later van Arjan van der Laan actief was. Omdat die functie niet meer te combineren was met het assistentschap bij Willem II, legde Vink senior dit seizoen zijn taken bij TEC neer.

"Misschien heeft dat wel een beetje meegespeeld bij mijn vertrek", zegt Wimilio Vink. "Maar ik was na vier seizoenen sowieso wel van plan om te kijken of ik naar een andere club kon. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik bij TEC vier mooie jaren heb gehad."

TIJD
Wat daarbij ook meespeelde, was het feit dat Vink afgelopen zomer zijn sportschool in Kesteren sloot. "Ik ben fysiotherapie gaan studeren en ik ben persoonlijk coach voor mensen die herstellen van sportblessures. Daardoor kan ik mijn tijd beter zelf indelen en is het ook minder een bezwaar om voor een club te kiezen waarvoor ik iets verder moet reizen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -