RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Basketbalbond en zwembond beëindigen seizoen

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse zwembond (KNZB) en de Nederlandse basketbalbond (NBB) hebben alle lopende competities in het seizoen 2019-2020 beŽindigd. Beide organisaties zijn daartoe overgegaan na de nieuwe maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

"Dit besluit geldt voor alle niveaus van het schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en het wedstrijdzwemmen", laat de KNZB weten. "Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime."

Hoe de bond omgaat met plaatsing voor Europese clubtoernooien en promotie en degradatie is nog onduidelijk. Zowel de mannen als de vrouwen van het Utrechtse UZSC hoopten zich via de eredivisie te plaatsen voor Europees waterpolo. ZPC Amersfoort is koploper in de eerste divisie. Of die club volgend jaar ere- of eerste divisionist is, zal de bond nu moeten bepalen.

BASKETBAL
De NBB maakte eerder al bekend de eredivisie mannen (Dutch Basketball League) te stoppen en heeft nu ook alle andere competities stilgelegd, inclusief de Women's Basketball League met de Utrecht Cangeroes. De bond gaf ook aan voor dit seizoen geen kampioenen aan te wijzen.

"De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2021-2022 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen."

ANDERE SPORTEN
De volleybalbond nam vorige al het besluit alle competities stil te leggen en gaf daarbij dat de nieuwe competitie-indelingen in overleg met de clubs gemaakt gaan worden. Het is de verwachting dat andere grote teamsporten zoals voetbal, handbal en hockey op zeer korte termijn tot dezelfde maatregel zullen overgaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -