RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baanwielrenner Jan Willem van Schip: "Ik hoop dat de Olympische Spelen doorgaan, maar ik denk het niet"

SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan Willem van Schip verwacht dat de Olympische Spelen, die op 24 juli zouden moeten beginnen, zullen worden uitgesteld. "Als je logisch nadenkt en je ziet dat ze het EK voetbal hebben afgelast en de Spelen nog niet, dan is dat wel raar", zegt de wereldkampioen puntenkoers van 2019 uit Schalkwijk. "Maar ik hoop dat het doorgaat."

"Nederland ligt nu tot 1 juni plat", zegt Van Schip, die zelf de Olympische kwalificatie al op zak heeft. "Mensen die nu hun kwalificatiemoment kwijt zijn, worden helemaal leip. Dat is qua voorbereiding, maar ook qua fair-play een zootje. Daarom begrijp ik het wel als het niet doorgaat. Bovendien moeten we ook niet denken dat het na 1 juni weer meteen allemaal hosanna en een gewone wereld is."

COMPLEX
Zoals gezegd, Van Schip was al geplaatst voor Tokio. "Voor mij is alles klaar, ik ben in alles bezig met de voorbereiding op de Spelen. Van mij mag het wel doorgaan." Die voorbereiding wordt overigens wel enigszins getroffen door de cornamaatregelen. "Ik zou tot 1 juni sowieso niet op de baan fietsen, maar wel op de weg. Dat gaat nu niet door."

Mentaal vindt de Schalkwijker het lastig. "Ik vind het heel ingewikkeld. Je gaat ergens van uit en dan wordt het misschien allemaal anders. Het is supercomplex, en het wordt alleen maar complexer."

KWALIFICATIE IS KWALIFICATIE
Een Canadees IOC-lid heeft in Amerikaanse media al gezegd dat de Olympische Spelen naar 2021 zullen worden verplaatst. Het IOC zelf zegt te verwachten binnen enkele dagen een beslissing te nemen. Welke beslissing het ook wordt, Van Schip vindt dat hij naar de Spelen moet. "Ik heb me gekwalificeerd. Je kunt niet ineens mensen die zich niet geplaatst hebben nog een herkansing gaan geven. Als dat gebeurt, ben ik het daar zwaar mee oneens.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -