IOC bevestigt: Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

© Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue
SCHALKWIJK - Het Internationaal Olympisch Comité heeft bekend gemaakt dat de Olympische Spelen, die komende zomer in Tokio zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar 2021. Dat is gebeurd nadat veel landen als gevolg van de wereldwijde coronacrisis op uitstel hadden aangedrongen. Sommige landen hadden zelfs al laten weten komende zomer niet naar Tokio te komen.
Het uitstellen van de Olympische Spelen heeft voor een groot aantal topsporters uit onze provincie grote gevolgen. Zo hadden bijvoorbeeld wielrenner Jan Willem van Schip uit Schalkwijk, beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en de Utrechtse Dafne Schippers zich al geplaatst. De vraag is of die kwalificatie ook nog geldt voor volgend jaar.
Jan Willem van Schip was daar eerder bij RTV Utrecht heel duidelijk over. "Ik heb me gekwalificeerd. Je kunt niet ineens mensen die zich niet geplaatst hebben nog een herkansing gaan geven. Als dat gebeurt, ben ik het daar zwaar mee oneens." Het NOC*NSF zal zich daar de komende tijd over uitspreken.
Het uitstel van de Spelen is ook een sportieve strop voor veel hockeyers van Kampong en SCHC en voor de Oranjevoetbalsters Sari van Veenendaal uit Nieuwegein en Shanice van de Sanden uit IJsselstein.
De judoka's Michael Korrel uit Vianen en Noël van 't End uit Houten behoorden ook tot de medaillekandidaten, m=net als de handbalsters Angela Malestein uit Bunschoten en Laura van der Heijden uit Leusden, die vorig jaar met Oranje wereldkampioen werden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.