RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog geen besluit over eredivisievoetbal, sportwedstrijden vallen buiten coronamaatregelen

UTRECHT - Als het betaald- en amateurvoetbal voor 1 juni al wordt hervat, dan zal dat voor lege tribunes gebeuren. Dat heeft de KNVB besloten op basis van de aanvullende maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus.


De KNVB heeft de profclubs dinsdag via een videoverbinding bijgepraat over de gevolgen van de aangescherpte richtlijnen van de overheid, die alle bijeenkomsten tot 1 juni heeft verboden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bevestigd dat de wedstrijden en trainingen in de sport buiten het besluit vallen om bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden.

Voor sport blijven de eerdere maatregelen voor corona gelden. Voor 6 april wordt bekeken of en wanneer er weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. Tot dan blijven alle sportclubs en sportvoorzieningen dicht. Sporten in openbare ruimte is alleen toegestaan met maximaal drie mensen, die minimaal 1,5 meter afstand van elkaar nemen.

DRIE SCENARIO'S
Voorlopig blijft de KNVB dus het advies volgen van het RIVM. De voetbalbond zegt ook te begrijpen dat 6 april waarschijnlijk niet de datum is waarna weer mag worden gesport. Daarom werkt de KNVB voorlopig met drie scenario's. Het eerste scenario is dat de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). De tweede mogelijkheid is dat de competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep). De laatste optie is de competities helemaal niet meer worden uitgespeeld.

De UEFA heeft nog het standpunt dat alle competities voor 1 juli afgewerkt moeten worden, ook omdat er dan veel contracten van spelers aflopen. De KNVB heeft echter begrepen dat de Europese bond aan plannen werkt om langer door te voetballen. In dat geval hebben alle bonden die bij de UEFA zijn aaneengesloten langer de tijd om hun competities af te werken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -