RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Promotie handbalsters Fortissimo van de baan

COTHEN/HOUTEN - De handbalsters van Fortissimo zullen volgend jaar niet in de eredivisie spelen. Dat is een gevolg van de coronamaatregel die de handbalbond heeft genomen.

De bond heeft de competitie per direct stilgelegd en geeft zal dat de promotie-degradatieregeling dit jaar niet toepassen. Fortissimo uit Cothen eindigde afgelopen seizoen na een bloedstollend slot als tweede in de eerste divisie en dwong daarmee promotie naar de eredivisie af, maar moet nu nog een jaar in de eerste divisie spelen.

"Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt", staat te lezen op de site van het NHV. "Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. En daar waar promoties zijn, zullen ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.

GOED NIEUWS
De maatregel is goed nieuws voor The Dome/Handbal Houten, dat zich nu handhaaft in de BENE-League. Ook het Soester Eemland blijft gevrijwaard van degradatie en speelt volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -