RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'FIFA wil transferperiode naar einde competities verschuiven'

UTRECHT - Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de transfermarkt voor voetballers pas aan het einde van alle competities open te stellen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een vertrouwelijk rapport dat het heeft ingezien.

De meeste contracten van voetballers lopen nu nog af op 30 juni. De kans is groot dat veel Europese competities waaronder de eredivisie, die nu stilliggen wegens het coronavirus, dan nog niet zijn afgewerkt.

Veel voetbalclubs komen in grote financiŽle problemen als de competities niet worden beŽindigd. Teams uit de Engelse Premier League lopen dan naar schatting al zo'n 1,1 miljard euro mis. De wereldvoetbalbond zou het plan later op donderdag intern presenteren. Details zijn nog niet bekend.

Onduidelijk is ook wat dit betekent voor spelers die al een nieuwe club hebben gevonden of gehuurd worden. Zo zijn Kristoffer Peterson en Jeroen Zoet bijvoorbeeld in de huidige situatie vanaf 1 juli geen speler meer van FC Utrecht. Peterson is gehuurd van Swansea en Zoet van PSV.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -