RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SVA Papendorp verliest kort geding tegen KNVB: 'club terecht geroyeerd'

UTRECHT - De KNVB heeft het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalvereniging SVA Papendorp terecht opgezegd. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland vrijdag bepaald. De Utrechtse voetbalclub spande een kort geding aan tegen de beslissing van de KNVB om alle wedstrijden op te schorten en het lidmaatschap van de club op te zeggen.

VEEL INCIDENTEN
Het tweede elftal van SVA Papendorp speelde op 27 oktober 2019 tegen het tweede elftal van Zwaluwen Utrecht'11. Tijdens die wedstrijd werden de scheidsrechter en de waarnemer bedreigd en ge´ntimideerd. De KNVB besloot hierop alle wedstrijden van Papendorp op te schorten en uiteindelijk over te gaan tot opzegging van het lidmaatschap van de club.

Het besluit van de KNVB volgde op een lange reeks van gewelds- en beledigingsincidenten bij de voetbalclub, ook onder de oude naam Magreb '90. Vanwege het structurele karakter van deze gebeurtenissen startte de KNVB een risicoaanpaktraject gestart. Op basis daarvan kreeg de club voorafgaand aan het seizoen 2019/2020 een laatste waarschuwing: bij een volgend incident zou verwijdering uit de competitie volgen. Dat gebeurde dus na het incident van 27 oktober. Na uitgebreid onderzoek besloot de voetbalbond vervolgens de club te royeren.

UITSPRAAK
De rechter oordeelt dat de KNVB de juiste stappen heeft genomen om tot opzegging van het lidmaatschap te komen. De club heeft een lange geschiedenis van overtredingen, en heeft geen controle heeft over de veiligheid op en rondom het veld. Daarom vindt de rechter dat de KNVB in redelijkheid tot het oordeel heeft kunnen komen dat zij geen vertrouwen meer heeft in het waarborgen van de veiligheid door Papendorp.

Het belang van de veiligheid van scheidsrechters en spelers van de tegenpartij weegt daarbij zwaarder dan het belang van Papendorp en de bij de club betrokken personen bij voortzetting van het lidmaatschap.

DWSV
Tegen een andere Utrechtse club, DWSV, loopt een vergelijkbaar traject. Het kort geding dat die club tegen de bond aanspande is vanwege de corona-crisis uitgesteld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -