RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Judoka Van 't End moet nu vlammen in 2021: 'Jammer, want ik zat in een mooi momentum'


HOUTEN - In augustus trad judoka NoŽl van 't End in de voetsporen van Anton Geesink, door in Japan wereldkampioen te worden in de klasse tot 90 kilo. De droom was toen om die andere topprestatie van de grote Utrechter ook te evenaren: Olympisch goud, ook in Japan.

SPELEN UITGESTELD
De coronacrisis gooide echter roet in het eten. "Dat is jammer, want ik zat in een heel mooi momentum", zegt Van 't End. "Ik wilde zo snel mogelijk doorpakken, en de mensen om mij heen zo min mogelijk tijd geven om mij uit te vogelen."

Dat de Spelen een jaar zijn uitgesteld vindt Van 't End vervelend, maar begrijpelijk. "Als topsporter zou je anders heel veel risico's moeten gaan nemen om op tijd fit te worden. Nu het verplaatst is, is het allemaal wat relaxter."

"Ik wilde zo snel mogelijk doorpakken"


Zeker voor Van 't End. De Houtenaar was al gekwalificeerd voor Tokio, en het IOC liet deze week weten dat alle atleten die al geplaatst waren voor 2020 hun startrecht voor 2021 behouden. Van 't End vindt het uitstel ook relaxter voor degenen die nog niet geplaatst waren. "Nu kan er een eerlijker traject worden uitgezet voor iedereen die nog niet gekwalificeerd is."

Anderhalve meter afstand houden gaat lastig met judo"
NoŽl van 't End

TRAININGEN
Ondertussen is Van 't End behoorlijk beperkt in zijn trainingen. JudoŽn zit er even niet in. "Nee, dat is een contactsport. Anderhalve meter afstand houden gaat lastig." Gelukkig had de zwaargewicht nog een sleutel van zijn oude sportschool Theo Meijer Sport in Leusden liggen. "Ik mag hier naar binnen en mijn krachttrainingen doen. Daar hoef ik dan geen aanpassingen in te doen."

"Ik kan hier naar binnen en mijn krachttrainingen doen"


Toch zal niet judoŽn ten koste gaan van de wedstrijdscherpte, beseft Van 't End. "Iedereen heeft daar last van. Natuurlijk zijn er landen waar ze door mogen trainen, maar die gaan er misschien later last van krijgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -