RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UEFA denkt competities af te maken, KNVB komt eind maart met duidelijkheid

1/2
UTRECHT - De UEFA gaat er alles aan doen zodat de verschillende voetbalcompetities alsnog worden uitgespeeld. Dat zegt voorzitter Aleksander Ceferin in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Ook voor de Europese voetbalbond is het afwachten wanneer het coronavirus is verdreven en er weer kan worden gevoetbald, Tot die tijd staat Ceferin met de UEFA in nauw contact met de verschillende competities en clubs. Hij denkt zelfs dat een competitie nog kan worden uitgespeeld als er pas eind juni weer wordt begonnen met voetballen. Dat zou betekenen dat ook de UEFA aan een plan werkt om de transfermarkt later dan op 1 juli te openen.

"Als er eind juni nog niet wordt gespeeld, dan wordt het misschien lastig om een competitie nog af te maken", stelt Ceferin. "Dan is het seizoen wellicht verloren." De Sloveen sluit echter ook niet uit dat het huidige voetbaljaar pas wordt afgerond als het nieuwe seizoen eigenlijk al had moeten beginnen.

 Komt er dit seizoen nog een Spakenburgse derby? Komt er dit seizoen nog een Spakenburgse derby? | Foto: Geert Lommers

NEDERLAND
De KNVB zal naar verwachting op 31 maart uitsluitsel geven over het vervolg van de opgeschorte competities in het amateurvoetbal. Dat laat de voetbalbond weten aan dagblad Tubantia. Cruciaal in het besluit van de KNVB is de beslissing van de regering over het vervolg van de maatregelen, die vooralsnog lopen tot 6 april en waarbij sportclubs op last van de overheid gesloten zijn.

"Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competitie", zegt de voetbalbond tegen de krant.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -