RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mulier-instituut gaat coronagevolgen sportclubs onderzoeken

PROVINCIE UTRECHT - Het Mulier Instituut gaat onderzoeken welke impact de corona-crisis heeft op sportverenigingen. Ook wordt onderzocht in hoeverre verenigingen geholpen zijn met de noodmaatregelen die zijn afgekondigd.

Deze informatie is nodig voor het overleg van NOC*NSF en de sportbonden met het Rijk over eventueel aanvullende maatregelen voor de sport. De KNVB zal hiervoor een enquÍte onder de voetbalverenigingen uitzetten. De verwachting is dat na het kabinetsberaad van dinsdag 31 maart de enquÍte verspreid gaat worden.

RTV Utrecht liet vrijdag al de voetbalclubs GVVV en PVC aan het woord over de financiŽle gevolgen van de crisis. Ook de penningmeester van hockeyclub Kampong luidde de noodklok.

NOODMAATREGELEN
NOC*NSF heeft al aangekondigd een noodfonds op te gaan richten, omdat gevreesd wordt dat 80 procent van de Nederlandse sportclubs in de financiŽle problemen komt doordat ze als gevolg van de corona-crisis geen inkomsten hebben.

Daarnaast werd donderdag bekend dat het Noodloket dat het ministerie van Economische Zaken heeft ingesteld voor ondernemers ook geldt voor ook sportverenigingen en -stichtingen. Zij kunnen dit loket een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -