RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg en IJsselmeervogels snijden in kosten door coronacrisis, DOVO blijft contributie innen

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg en IJsselmeervogels betalen per direct geen puntengeld en reiskosten meer aan spelers van de A-selectie. De tweede divisieclubs uit Bunschoten hebben de maatregel genomen omdat er als gevolg van de coronacrisis geen inkomsten meer binnen komen.

"We voetballen en trainen niet. Er worden dus geen punten gehaald, er worden geen reiskosten gemaakt", zegt penningmeester Bert Beekhuis van Spakenburg. "Er is geen voetbalschool, dus is het ook logisch dat deze vergoedingen, zo lang deze situatie duurt, ook niet worden uitbetaald", staat te lezen op de clubsite van IJsselmeervogels.


"Horeca- en evenementeninkomsten zijn volledig opgedroogd, terwijl vele kosten gewoon doorlopen", legt IJsselmeervogels uit. De club stelt haar leden ook gerust. "De club heeft een aantal scenario's doorgerekend, en bij geen van die scenario's is de liquiditeitspositie van de club in gevaar."

 | Foto: RTV Utrecht

DOVO
Het Veenendaalse DOVO, uitkomend in de derde divisie, int ondanks de periode zonder voetbal toch contributie bij de leden. Omdat de kosten gewoon doorlopen en de ledenbijdrage de enige bron van inkomsten is voor de club, zo wordt uitgelegd op de website van de Veenendaalse club.

Bovendien, zo schrijft DOVO: "Contributie is iets heel anders dan een overeenkomst met bijvoorbeeld een sportschool. Bij een lidmaatschap is er, zoals ze dat zo mooi zeggen, geen wederkerigheid van rechten en plichten. Daarvan is bij een overeenkomst met bijvoorbeeld een sportschool wel sprake."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -