RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom over afmaken competitie: "Alles is bespreekbaar, maar alles is speculeren"

UTRECHT - Betaald voetbalclubs zijn in afwachting van de beslissing van de KNVB over het hoe en wanneer uitspelen van de competities. De bond gaf vorige week aan dat er drie denkbare scenario's zijn: de competities worden voor 30 juni uitgespeeld (tot juni zonder publiek), de competities worden na 30 juni uitgespeeld (afhankelijk van UEFA) of de competities worden niet uitgespeeld.

TRAININGEN
"Alles is bespreekbaar, maar alles is speculeren", zegt FC Utrecht-trainer John van den Brom. "Voetbal is erg belangrijk voor ons, omdat het ons werk is. Maar het is op dit moment niet het belangrijkste waar we mee te maken hebben."

De Utrecht-trainer heeft wel dagelijks contact met zijn selectie, en die selectie is ook aan het werk om fit te blijven. "We trainen sinds vorige week via een videoverbinding. De spelers hebben allemaal een fiets gekregen en we proberen binnen de mogelijkheden die we hebben actief te blijven en de jongens uit te dagen."

ENGELS PLAN
In Engeland, waar de financiŽle belangen veel groter zijn dan hier, wordt inmiddels aan een opmerkelijk plan gewerkt, zo schrijft The Independent. Er zou een idee op tafel liggen om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van het land.

De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld, en regelmatig worden getest op corona. "Als wij op die manier de competitie zouden kunnen afmaken, zou dat mooi zijn", zegt John van den Brom daarover. "Ik wacht af, we weten niet wat er gaat gebeuren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -