RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse sportkoepel ondersteunt sportclubs die lijden onder coronacrisis

1/2
UTRECHT - SportUtrecht gaat clubs in de gemeente Utrecht die in de problemen komen door de coronacrisis ondersteunen. Dat zegt directeur Ronald Hennekes van SportUtrecht, dat de belangen behartigt van de sportaanbieders in de Domstad.

GEEN INKOMSTEN, UITGAVEN GAAN DOOR
"Sportclubs hebben momenteel twee problemen", zegt Hennekes. "Aan de ene kant is er sprake van inkomstenderving, aan de andere kant lopen de uitgaven gewoon door." Hennekes geeft daarbij aan dat sportclubs inkomsten uit de kantines en de horeca mislopen, terwijl de huur voor accomodaties en de trainers en andere professionele krachten gewoon betaald moet worden.

Dat laatste schreef Kampong-penningmeester Cees Vernooij vorige week ook al aan de leden van de hockeyclub. Penningmeester Youssef Hdaddou van voetbalclub PVC gaf bij RTV Utrecht aan via SportUtrecht met de gemeente in gesprek te willen over het tijdelijk stopzetten van de huur voor de accommodaties.

"Wij ondersteunen de clubs daarin", zegt Hennekes, die ook verwijst naar de maatregelen die het ministerie van Economische Zaken en het NOC*NSF al hebben aangekondigd. "En de gemeente is absoluut welwillend."

 Ronald Hennekes: Ronald Hennekes: "De gemeente is absoluut welwillend" | Foto: Sport Utrecht

ENQU TE
SportUtrecht organiseerde vorige week een mini-enquÍte onder Utrechtse verenigingen, waarop zo'n 60 reacties binnenkwamen. "Uit de eerste inventarisatie blijkt dat de problemen niet alleen financieel zijn", zegt manager sportclubadvies Judith de Keijzer van SportUtrecht. "Clubs vinden het ook heel erg dat de sociale binding binnen de vereniging is weggevallen."

Om die problemen het hoofd te bieden denkt SportUtrecht mee over alternatieven. "Je moet dan denken aan digitale impulsen zoals challenges", zegt De Keijzer. "We denken mee en verzamelen en verspreiden goeie ideeŽn om dit probleem aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld een pubquiz organiseren via Zoom. En op Sportstad-Utrecht.nl vind je alternatieve sportmogelijkheden."

Ook zorgt SportUtrecht ervoor dat de besturen van verschillende verenigingen met elkaar in gesprek kunnen om ervaringen te delen. "Komende donderdag 2 april om 19.30 uur is het eerste online spreekuur," besluit De Keijzer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -