RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amateurvoetbalseizoen nietig verklaard: "Niet verrassend, wel begrijpelijk"

1/4
UTRECHT - In de top van het Utrechtse amateurvoetbal is begripvol gereageerd op het besluit van de KNVB om de amateurcompetities dit seizoen niet uit te spelen en geen promotie en degradatie te laten plaatsvinden. "Ik dacht wel dat het die kant op zou gaan", zegt trainer Patrick Loenen van Sportlust'46 uit Woerden. "Hier kan iedereen wel mee leven", denkt IJsselmeervogels-captain Gilian Justiana.

LIJFSBEHOUD HOOGLAND EN GVVV
Het besluit is natuurlijk voor niemand leuk, zeker niet gezien de omstandigheden waaronder het is genomen. "Maar ons komt het niet slecht uit", zegt topscorer Oskar van Logtestijn van derde divisionist Hoogland. Die ploeg stond onderaan in de competitie en dreigde te degraderen naar de hoofdklasse. Nu blijft Hoogland in de derde divisie. "Maar ik had er liever op het veld nog voor gestreden", aldus Van Logtestijn.

 Oskar van Logtestijn: Oskar van Logtestijn: "Ik had het liever op het veld laten zien" | Foto: Geert Lommers

Datzelfde zegt GVVV-aanvoerder Wilco den Hartog, die na elf jaar bezig was aan zijn laatste seizoen bij de Veenendaalse tweede divisionist. "Ik heb altijd gezegd dat we niet zouden degraderen en ik heb gelijk gekregen. Maar de manier waarop valt me rauw op mijn dak. Dit is een bittere boodschap, al had ik hem wel zien aankomen."

GEEN PROMOTIE
Waar GVVV en Hoogland, en ook DOVO, nu niet meer hoeven te vrezen voor degradatie, geldt voor Sportlust'46, Eemdijk en het Utrechtse DHSC juist het omgekeerde. Die clubs waren in de race voor promotie naar de derde divisie en moeten volgend jaar weer in de hoofdklasse spelen. "Een extra reden om volgend jaar voor de titel te gaan", zegt Gert Kruys, die na de zomer hoofdtrainer is bij DHSC. "Het is vervelend, maar ik kan er mee leven", vult Patrick Loenen namens Sportlust aan. "Andere zaken zijn nu belangrijker. Ik hoop dat we gezond blijven."

 Patrick Loenen: Patrick Loenen: "Ik hoop dat we gezond blijven" | Foto: Orange Pictures

LOGISCH BESLUIT
"Het is de meest logische beslissing, er was geen tijd meer om de competities uit te spelen", zegt Gert Kruys, die sinds de winterstop interim-trainer was van IJsselmeervogels. "Dat is jammer, want ik had er wel vertrouwen in dat we nog serieus om de titel in de tweede divisie mee zouden gaan doen."

Het wrange voor Kruys is, is dat het de tweede keer is dat er een voortijdig einde komt aan zijn verblijf bij de Vogels. De eerste keer ging hij tussentijds naar Sparta, nu is de competitie stilgelegd. "Ik hoop dat er nog een derde kans voor mij komt bij deze mooie club. Nu neemt Berry Smit het over", stelt de oefenmeester, die nu de derby tegen Spakenburg, dat al veilig was, aan zijn neus voorbij ziet gaan.

"Elk besluit had voor- en tegenstanders gehad, maar ik vind het vooral zuur voor OSS 1920", zegt Oskar van Logtestein. In de derde divisie waarin Hoogland, en ook het Utrechtse Hercules speelt stond de Brabantse club met 13 punten voorsprong bovenaan, maar zal dus niet promoveren. "We moeten ons allemaal maar richten op volgend seizoen."

 Gert Kruys: Gert Kruys: "Ik hoop dat ik een derde kans krijg bij deze mooie club" | Foto: Orange Pictures

FIT BLIJVEN
Dat de competitie nu al klaar is, betekent ook een erg lange zomerstop. "Ik mis het voetbal nu al", zegt Oskar van Logtestijn. "En de komende maanden gaat dat erger worden. Dus om fit te blijven ga ik maar een beetje hardlopen en wat oefeningen doen."

Dat gaat Wilco den Hartog ook doen. "Maar dat is wel een hele andere conditie dan wedstrijdconditie. Het is een lange periode, we zullen op zijn vroegst in juni weer kunnen trainen." Bij welke club de GVVV-captain dat gaat doen, is nog onbekend. Zijn contract bij de Veenendaalse club is niet verlengd, en hij zoekt dus een nieuwe club. "Dat staat door de hele toestand ook op een laag pitje."

Voor Gilian Justiana zijn de druiven helemaal zuur. Naast zijn eigen voetballoopbaan runt hij een voetbalschool en is hij jeugdtrainer bij PEC Zwolle. "Ik moet nu dingen verzinnen om mijn spelers fit te houden." Daarbij neemt hij een voorbeeld aan het onderwijs. "Ik bedenk oefeningen en voer ze uit. Ik film het en stuur dat aan mijn spelers. Die kunnen dan ook oefenen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -