Van Hanegem per direct op non-actief

PROVINCIE UTRECHT - Willem van Hanegem is op non-actief gesteld als trainer van FC Utrecht. De club vindt dat er geen basis meer is voor verdere samenwerking na enkele uitlatingen van de coach in de media. Vanavond in U Vandaag alles over de perikelen bij FC Utrecht.
Zondag werd al bekend dat Van Hanegem aan het einde van het seizoen niet verder wilde met de Utrechtse club. Hij voelde zich in de steek gelaten na de onrust eerder dit jaar.
Toen werden de vier assistenttrainers al ontslagen. Maandagavond was Van Hanegem nog getuige in een arbitragezaak van de eveneens ontslagen keerperstrainer Maarten Arts. Daarin raadde hij Arts af om nog uberhaupt terug te willen naar FC Utrecht.
Ton Du Chatinier neemt bij FC Utrecht voorlopig de taken van Willem van Hanegem over. Du Chatinier is pas sinds eind oktober in dienst bij Utrecht. Hij kwam binnen als een van de opvolgers van de vier ontslagen assistent-coaches.
Du Chatinier mocht in zijn eerste wedstrijd als assistent de toen zieke Van Hanegem niet vervangen op de bank. Hij had daarvoor niet de vereiste trainersdiploma's. Technisch directeur Piet Buter nam toen plaats op de bank. Het is nog niet duidelijk of dat zondag opnieuw gebeurt in de thuiswedstrijd tegen Roda JC.
Om 13.00 uur een extra uitzending rond het ontslag van Van Hanegem op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.