RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeybond schiet competities nog niet af en zoekt naar alternatieven

PROVINCIE UTRECHT - De hockeybond hoopt nog steeds dat de competities dit seizoen kunnen worden uitgespeeld. Dat staat in een brief die de KNHB aan haar leden heeft gestuurd.

"Op basis van de vandaag gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen", schrijft de bond, die wel aangeeft dat de kans dat de competities worden uitgespeeld niet groot is. "De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is - in beschikbare wedstrijddagen gemeten - niet groot meer."

ALTERNATIEVEN
De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei, juni of juli af te ronden, dan wel andere alternatieve competitieformats voor een kortere periode op te zetten. "Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen."

De bond benadrukt in de brief dat alle aandacht op dit moment uitgaat naar de gezamenlijke inspanningen om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus wordt voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -