RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Internationaal overleg over voortzetting profvoetbalseizoen

UTRECHT - De Europese voetbalbond UEFA praat woensdag via een videoverbinding met alle aangesloten bonden om te overleggen over de mogelijkheden om de nationale competities en de Champions League en Europa League alsnog af te ronden. Dat zal dan in veel gevallen wel zonder publiek gebeuren.

Vooral grote buitenlandse competities lopen heel veel geld mis als ze nu al beëindigd worden. De twintig clubs uit de Premier League denken dat ze er dan misschien wel meer dan 1 miljard euro bij inschieten. In de Spaanse La Liga is het geschatte schadebedrag van tussen de 700 en 900 miljoen euro ook nauwelijks meer te overzien.

De KNVB wil de eredivisie en eerste divisie ook graag afronden, desnoods zonder publiek. Ook de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord moet nog gespeeld worden. In competitie en beker staan Europese tickets voor volgend seizoen op het spel. Als de competities niet worden uitgespeeld, wordt de verdeling van de Europese tickets ook een groot vraagstuk.

Volgens verschillende buitenlandse media zijn de FIFA en UEFA bereid het seizoen te verlengen en transfers en aflopende contracten ook uit te stellen. Zo krijgen de nationale competities in Europa misschien wel twee maanden langer de tijd om alle duels uit te spelen.

De UEFA zou ook de huidige edities Champions League en Europa League nog willen afwerken, met finales in stadions zonder publiek. Beide toernooien zijn nu beland in de achtste finales. De voorronden van Champions League en Europa League zullen volgend seizoen wellicht niet over twee, maar slechts een duel gaan.

Als er ook na 30 juni kan worden doorgespeeld, wint wint de KNVB tijd, tot de volgende persconferentie van het kabinet van 21 april over mogelijk nieuwe aanvullende maatregelen voor bestrijding van het coronavirus. Als voetballers ook in mei nog niet gezamenlijk mogen trainen, dan wordt het wel heel lastig om het seizoen in het betaalde voetbal nog uit te spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -