Du Chatinier maakt seizoen af

UTRECHT - Ton du Chatinier maakt het seizoen af als trainer van FC Utrecht. Dat is de intentie van de clubleiding en de
assistent-trainer zelf.
"We willen de zaak voor de rest van het seizoen intern oplossen. Alleen moeten we dan wel de KNVB mee
hebben", zei voorzitter Jan-Willem van Dop zondag.
Du Chatinier en oud-speler Robert Roest zaten zondag tegen Roda JC (3-1) op de trainersbank. Geen van beiden beschikt echter over een geschikt trainersdiploma en daarom werden in de media de namen van Ernie Brandts, Foeke Booy en Co Adriaanse al genoemd.
Du Chatinier is wel bezig met de cursus, maar is pas aan het eind van het seizoen klaar. De KNVB heeft voorlopig voor vier weken dispensatie verleend en buigt zich in januari, in overleg met de club, over de rest van
het seizoen.
Du Chatinier ziet zijn nieuwe functie wel zitten. "Het is een gekke periode geweest. In de eerste maanden dat ik hier zat, gingen er vier trainers uit en nu deze week ook nog de hoofdtrainer." De assistent-trainer wilde ook stoppen uit solidariteit met Van Hanegem, maar deze spoorde hem juist aan om door te gaan. "Ik ga
er voor, ook volgend seizoen. In welke hoedanigheid is nog niet duidelijk, maar ik ga door", besloot Du Chatinier, die een langlopend contract heeft bij FC Utrecht.
Hij heeft in ieder geval alle steun van de spelers. "Ik denk dat het goed is om Du Chatinier het jaar af te laten maken", zei aanvoerder Gregoor van Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.