RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB: betaald voetbal uiterlijk half juni hervat

UTRECHT - De KNVB wil de competities in het betaalde voetbal uiterlijk half juni hervatten. Alleen als dat lukt, kan de bond aan het streven van de UEFA voldoen, om de competitie voor 3 augustus af te ronden.

Die liet woensdag de eis los dat alle seizoenen op 30 juni afgelopen moeten zijn. De eredivisie, eerste divisie en alle buitenlandse competities krijgen tot 3 augustus de tijd.

De UEFA heeft de kalender zo veel als mogelijk vrijgemaakt voor alle nationale competities. Resterende duels in de Champions League en Europa League zijn uitgesteld, net als interlands in de play-offs voor het EK en vele andere internationale wedstrijden.

KNVB
De KNVB stelt in een eerste reactie dat bij het besluit om weer te gaan spelen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid altijd leidend zullen blijven. Daarnaast zullen veel andere zaken aan de orde komen. Daarbij gaat het onder meer om veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers en uitzendschema's.

Over de precieze speeldata kan de bond nog niets zeggen. "Wat vaststaat is dat vˇˇr het nog te bepalen moment van hervatting er een periode van training ingepland moet worden." Het kabinet liet dinsdag weten dat het betaalde voetbal in Nederland sowieso niet voor 1 juni hervat mag worden.

REACTIE FC UTRECHT
FC Utrecht komt later met een reactie op de besluiten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -