RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vuelta-directeur: "Ronde gewoon op 14 augustus van start"

UTRECHT - De Ronde van Spanje gaat, als het aan directeur Javier Guillén ligt, gewoon op 14 augustus in Utrecht van start. En de ronde wordt ook niet ingekort. Dat zegt Guillén in de Spaanse sportkrant AS. "De Vuelta wordt verreden van 14 augustus tot en met 6 september. Die datums blijven zoals ze zijn", zegt Guillén in de Spaanse sportkrant AS.

Omdat de Tour de France vanwege de coronacrisis mogelijk met enkele weken moet worden uitgesteld, concludeerde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport dat in dat geval de Vuelta een week zou moeten worden ingekort.

"Dat is op dit moment totaal niet aan de orde", zegt Guillén. "Wij houden vast aan 21 etappes." De eerste drie daarvan worden in Nederland verreden met een ploegentijdrit in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda.

REACTIE UTRECHT
"Ik had ook niet verwacht dat hij iets anders zou zeggen", zegt projectleider Martijn van Hulsteijn van de Vuelta in Utrecht. "Wij werken gewoon toe naar 14 augustus"

Dat wil niet zeggen dat Utrecht geen rekening houdt met andere scenario's. "We hebben de actualiteit in ons achterhoofd, maar we houden ons vast aan de woorden van de rondedirecteur. De scenario's die de media schetsen zijn speculaties."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -