RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jeffrey Vlug stopt eerder door coronacrisis: "Ik heb twee seconden nagedacht om door te gaan"

1/3
UTRECHT/WOERDEN - Het plotselinge einde van de voetbalcompetities betekent ook het plotselinge einde van dienstverbanden, en in een enkel geval zelfs van een loopbaan. Dat laatste geldt onder meer voor Jeffrey Vlug. De 34-jarige Woerdenaar speelde de laatste vier seizoenen in de derde divisie voor Hercules en zou na dit seizoen stoppen. Het einde van zijn lange voetbalcarrière is door de coronacrisis met een paar maanden vervroegd.

"Het is jammer dat het zo eindigt", zegt de aanvallende middenvelder. "Maar het is wat het is. Ik heb twee seconden nagedacht om nog een jaar door te gaan, maar dan moet ik al die maanden fit zien te blijven. Daar heb ik de motivatie niet meer voor."

 Vlug debuteerde als 19-jarige in Sparta 1 Vlug debuteerde als 19-jarige in Sparta 1 | Foto: Orange Pictures

LOOPBAAN
Vlug begon met voetballen bij VEP in zijn geboorteplaats Woerden. Via ARC uit Alphen aan den Rijn kwam hij in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag terecht. Nog voor hij daar in het eerste debuteerde nam Sparta hem over. Bij die club speelde hij in 2006 als 19-jarige zijn eerste wedstrijd in de eredivisie.

"Wiljan Vloet was trainer, ik had al een paar keer op de bank gezeten. Tegen Willem II mocht ik tot mijn verbazing ineens invallen", vertelt Vlug "Dat was een mooi moment, daar heb je heel veel voor gedaan en heel veel voor gelaten." Een paar maanden later, tegen NEC, stond hij voor het eerst in de basis. "En ik scoorde mijn eerste doelpunt. Dat was een belangrijke wedstrijd, we moesten winnen. En we wonnen, we zetten een serie neer en we bleven erin."

Door mijn toedoen kreeg Wesley Sneijder rood"
Jeffrey Vlug

Het duurde daarna niet lang of Vlug werd basisspeler. "We speelden tegen het grote Ajax, met Stam, Huntelaar, Perez. Door mijn toedoen kreeg Wesley Sneijder rood en we wonnen met 3-0. Dat was wel een hoogtepuntje."

NOMADE
Na zijn periode in Rotterdam werd Vlug een soort voetbalnomade. Hij speelde bij RBC, Go Ahead Eagles, FC Den Bosch, Eindhoven en Fortuna Sittard. "Eindhoven was het leukst. We waren het lelijke eendje van de eerste divisie, maar we deden twee keer op rij tot het einde toe mee om promotie. Alleen jammer dat ik daar acht maanden miste door een blessure."

Op zijn 29e zat het profavontuur erop en belandde Jeffrey Vlug in de topklasse bij Rijnsburgse Boys, waar de huidige GVVV-trainer Niek Oosterlee trainer was. "Dat is een heerlijke kerel. Met hem heb ik veel plezier gehad." Verder werd het verblijf in Rijnsburg niet wat de Woerdenaar ervan had verwacht. "Ze hebben de pretenties van een profclub maar ze zijn het niet. En het niveau viel ook tegen."

 Hercules vond ik een leuke club Hercules vond ik een leuke club | Foto: Geert Lommers

HERCULES
Dus besloot Vlug na één seizoen weer te vertrekken uit Rijnsburg. Een nieuwe club vinden bleek niet al te lastig. ''lk wilde plezier en leuke sociale contacten. We hadden in de voorbereiding tegen Hercules gespeeld en dat vond ik een erg leuke club. Mooi paviljoen, aardige jongens. Dus toen Hercules mij belde of ik wilde komen, heb ik al snel ja gezegd. lk dacht voor één ot twee jaar. Het zijn er vier geworden."

Ik mis de jongens, de gezelligheid"
Jeffrey Vlug

Aan die vier jaar komt nu door de coronacrisis een abrupt einde. "Het voetbal mis ik nog niet. Maar de jongens, de gezelligheid, die mis ik wel." Of we hem terugzien in de voetballerij? "Die kans is heel klein. lk heb een leuke baan en ga nu lekker bij mijn zoontje kijken. Die is bijna 6 en kan ook aardig ballen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -