RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Achraf Nejmi: "Ik had als kampioen afscheid willen nemen"

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/UTRECHT - Het plotselinge einde van de voetbalcompetities als gevolg van de coronacrisis betekent ook het plotselinge einde van dienstverbanden. Zo ook voor Achraf Nejmi. Hij wilde na na dit seizoen door de voordeur vertrekken bij IJsselmeervogels. Door de coronacrisis is de loopbaan van de 29-jarige middenvelder bij de Rooien nu al voorbij. "Het is heel jammer hoe het nu loopt. Ik had me mijn laatste wedstrijden heel anders voorgesteld."

HOOGTEPUNTEN
Achraf Nejmi stapte in 2015 over van Hercules naar IJsselmeervogels. Het eerste jaar dat de Utrechter bij de Vogels speelde, was niet het meest succesvolle in de clubhistorie. "We draaiden helemaal niet lekker en misten uiteindelijk plaatsing voor de tweede divisie. Toch beleefde hij in dat jaar ťťn van de hoogtepunten in zijn Vogels-loopbaan. "We speelden de derby tegen Spakenburg en iedereen dacht dat we kansloos waren. Maar we wonnen met 3-1. Toen Fred Benson de derde maakte, deed hij zijn broek uit. Die was echt gek!"

 Achraf Nejmi met de kampioensschaal van de derde divisie Achraf Nejmi met de kampioensschaal van de derde divisie | Foto: RTV Utrecht / Mark Kloostra

Een jaar later beleefde Nejmi zijn mooiste jaar bij IJsselmeervogels. "We werden kampioen van de derde divisie en omdat ik dat jaar aanvoerder was, mocht ik de schaal omhoog houden." Het is niet de enige mooie herinnering voor Nejmi aan de Westmaat. "De bekerwedstrijden thuis tegen Heerenveen en Go Ahead Eagles heb ik de laatste dagen uit verveling al teruggekeken, net als die derby die we toen wonnen. Prachtige momenten."

Ik kijk uit verveling oude samenvattingen terug"
Achraf Nejmi

Daar had nog een mooi moment bij moeten komen voor de middenvelder. "Ik had als kampioen van de tweede divisie afscheid willen nemen. Dat zat er echt nog in." Nu wordt het een heel ander afscheid. "IJsselmeervogels kennende komt er echt wel een mooi afscheid, maar dit is toch anders." Tegelijkertijd relativeert hij ook. "Voetbal is uiteindelijk bijzaak. Gezondheid is het allerbelangrijkste."

EEMDIJK
Volgend seizoen verkast Nejmi naar Eemdijk, waar hij wordt herenigd met trainer Willem Romp, onder wie hij in de jeugd bij Hercules al werkte. "Ik had gehoopt dat dat in de derde divisie zou zijn. Eemdijk had tenslotte al een periode gewonnen, dus dat had best gekund." Doordat de KNVB alle competities heeft stilgelegd en er geen promovendi en degradanten zijn, zal Nejmi met zijn nieuwe club in de hoofdklasse gaan spelen. "Dan moeten we volgend jaar maar promoveren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -