Niek Oosterlee: "Mensen blazen hun laatste adem uit, onlogisch als we dan gaan voetballen"

VEENENDAAL/VEENENDAAL - Deze week besloot de KNVB om het amateurvoetbal-seizoen per direct te beëindigen vanwege het coronavirus. Zo kwam er een abrupt einde aan de samenwerking tussen trainer Niek Oosterlee en de Veenendaalse tweede divisionist GVVV. "Die beslissing was niet leuk, maar het geeft wel rust", vertelt Oosterlee vrijdagavond op RTV Utrecht in Een Berg Sport.
Niek Oosterlee: "Geen leuke beslissing, maar geeft wel rust"
Oosterlee begrijpt het besluit van de KNVB. Hij had zijn spelers nog wel een trainingsschema meegegeven mocht de voetbalbond de deur op een kier laten. "We wisten natuurlijk niet wat het zou gaan worden en we stonden met GVVV toch op een plek waar je de puntjes hard nodig hebt."

OPLUCHTING

Oosterlee is blij met de rust waar de KNVB voor gezorgd heeft door de competitie te stoppen. "Het is wel een stukje zekerheid, want het hield je toch bezig." De voetbalbond heeft besloten om in het amateurvoetbal geen kampioenen aan te wijzen en de promotie/degradatieregeling te bevriezen. "Het is natuurlijk niet leuk als sportman. Bovenin de tweede divisie was het heel spannend en onderin ook. Waarschijnlijk zijn ze bij ASWH en TEC heel blij (zij handhaven zich in de tweede divisie, red.), maar de sportman in me had de competitie toch wel graag uit willen spelen"
Mensen blazen in eenzaamheid hun laatste adem uit. Hoe belangrijk is voetbal dan nog?
Niek Oosterlee

ABRUPT EINDE

Oosterlee was drie jaar trainer bij GVVV. De trainer kijkt terug op een mooie periode in Veenendaal. "Net als Rijnsburgse Boys waar ik zeven jaar trainer was is GVVV een grootmacht in het amateurvoetbal. Als is de Veenendaalse club wat gemoedelijker."
Niek Oosterlee: "Hou warme gevoelens over aan mijn tijd bij GVVV"
Collega-trainer Gert Kruys moest ook wel even slikken toen het seizoen ineens afgelopen was. Ook hij krijgt niet de kans om op het veld afscheid te nemen. "Voetbal is nu een bijzaak laten we eerlijk zijn, maar ik had het ongelooflijk naar mijn zin bij IJsselmeervogels. Daarnaast is de tweede divisie een hele leuke competitie. Zes teams streden nog om de titel en ook onderin was het enorm spannend."
Oosterlee heeft begrip voor het besluit. Zijn dochter werkt op een IC en zelf is hij werkzaam in het onderwijs. "De regering doet dit met het oog op onze gezondheid. Mensen hebben geen idee hoe de situatie op de Intensive Care in de ziekenhuizen is. Mensen blazen in eenzaamheid hun laatste adem uit. We moeten allemaal anderhalve meter afstand houden. In het onderwijs doen we alles op afstand. Dan zou het onlogisch zijn als we wel gaan voetballen, wat een contactsport is."

PROFVOETBAL

In het profvoetbal zijn twee kampen ontstaan. Clubs die wel willen voetballen en clubs die niet meer willen. "We moeten naar het RIVM luisteren", zegt Oosterlee daarover, "Ik ben een liefhebber en mis ook het voetbal op tv, maar je moet ook realisitisch zijn. Mijn dochter werkt op een covid-afdeling. Die meiden en mannen in de ziekenhuizen werken keihard. Soms zijn er dingen die de normale zaken overstijgen. Het is sneu voor sommige clubs en plezierig voor anderen. Als maatschappij moeten we hier zo snel mogelijk uitkomen en dus moeten we doen wat het RIVM zegt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.