RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

The Dome/Handbal Houten zegt BENE-League vaarwel

HOUTEN - The Dome/Handbal Houten speelt komend seizoen niet meer in de BENE-League. De club heeft besloten om het hoogste niveau na één jaar al weer vaarwel te zeggen.

Houten debuteerde dit seizoen in de Nederlands-Belgische topcompetitie. Het begon het seizoen met een daverende stunt door Aalsmeer, de kampioen van Nederland, te verslaan. Vervolgens werd er in de resterende 21 wedstrijden nog slechts twee keer gewonnen. Daardoor eindigde het voorlaatste en wachtte het een best-of-five met Volendam om lijfsbehoud. Deze werd door het coronavirus nooit gespeeld.

De handbalbond besloot daarop de competitie nietig te verklaren en geen promotie/degradatie regel toe te passen. Aanstaand trainer Freek Gielen gaf op RTV Utrecht al aan het liefst een stap terug te doen met Handbal Houten. Nu is de kogel door de kerk bij monde van commercieel manager Dick Jacobs. Hij heeft namens de club bekend gemaakt dat Houten komend seizoen terugkeert in de eredivisie.

"Een jaar BENE-League heeft niet gebracht wat we er van verwacht hadden. Sterker nog, het vield ronduit tegen", aldus Jacobs in een persverklaring", waarin hij duidt op de belangstelling van publiek, TV en sponsoren. "Alles bij elkaar, een grote teleurstelling dat we niet om behoud mochten spelen en een nog grotere teleurstelling dat het Bene-Leagueavontuur hier eindigt. Tien jaar hebben we heel veel plezier gehad en ontzettend mogen genieten van deze topsportreis. Wij bedanken alle spelers, trainers, begeleiding voor de vele mooie resultaten en (sport)avonturen en sponsoren en vrijwilligers die dit avontuur mede mogelijk maakten."

OPROEP
Jacobs geeft aan wel veel geleerd te hebben van het jaar BENE-League. "Om op dit niveau mee te doen heb je echt veel meer faciliteiten en vrijwilligers nodig, die verstand van zaken hebben om dat uit te bouwen. Ze zijn er misschien wel maar wij wisten ze tot nu toe niet vinden. Wij hopen dat de regio Utrecht haar topsporthandbal kan behouden, helaas zal dit niet gaan zonder samenwerking met alle omliggende clubs. Wij hopen dan ook echt dat de bestuursleden van alle handbalclubs in de provincie Utrecht hun handen ineen willen slaan om topsporthandbal te behouden en dat er nieuwe enthousiaste mensen gaan opstaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -