RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supporters praten mee over scenario's betaald voetbal

UTRECHT - Het Supporterscollectief Nederland praat dinsdag mee met de KNVB, de Eredivisie CV, FOX Sports en spelersvakbond VVCS over de scenario's voor de hervatting van de competities in het betaalde voetbal. Om de fans goed te vertegenwoordigen zette het collectief dit weekend een enquête online, waarin voetbalfans hun mening kunnen geven over de voortgang van de eredivisie en eerste divisie.

Er werd onder meer de vraag gesteld of de competities dit seizoen nog uitgespeeld moeten worden zodra het weer veilig is. Ook wil het collectief weten wat de mening is van de fans ten aanzien van het uitspelen van de competitie zonder publiek, of clubs hun seizoenkaarthouders moeten compenseren voor gemiste wedstrijden als het seizoen niet wordt afgemaakt en over mogelijk extra midweekse speelrondes.

Binnen het betaalde voetbal, dat als gevolg van de coronacrisis stilligt, is er verdeeldheid. In de eredivisie wil een aantal clubs dat het seizoen per direct wordt beëindigd. Andere clubs geven geen mening of willen afwachten.

De videovergadering zal dinsdag in fasen worden gehouden. Er liggen nog twee scenario's op tafel voor dit seizoen. De KNVB hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het RIVM zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen onafgemaakt moet worden beëindigd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -