RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Corona zet mogelijk streep door Amerikaans avontuur Hans van de Haar

AMERSFOORT - Het Amerikaanse avontuur van Hans van de Haar staat voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis op loose schroeven. De Amersfoortse voetbaltrainer zou deze zomer in Florida aan de slag gaan met een zelf opgerichte club. Maar de competitie waaraan hij met die club zou deelnemen, is afgelast.

"Ik zou met Miami Dutch Lions FC gaan deelnemen aan de NPSL, maar die gaat niet door", vertelt Van de Haar. "We zijn nu aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om aan een andere league mee te doen. Daarbij moet je vooral denken aan mogelijke extra kosten en voorwaarden die die andere league stelt."

Daarnaast moet worden bekeken of de spelers wel in die andere competitie willen spelen. "Ik heb ze dit weekend per mail gevraagd of ze dat zouden willen", aldus de voormalig speler van FC Utrecht en oud-trainer van Spakenburg. "Ik wacht de reacties af."

KORT SEIZOEN
De zomercompetitie in de VS is vergelijkbaar met de India Hockey League. Voetballers uit Europa, vooral topamateurs, trekken voor twee ŕ drie maanden naar Amerika om wat extra's te verdienen, zonder dat hun Europese loopbaan in het gedrang komt. "Ik heb een selectie van 17 Nederlandse spelers en ben er nog met drie in gesprek", aldus Van de Haar.

De vraag is waarom hij al die moeite doet. De kans is immers levensgroot dat ook die andere competitie niet doorgaat, nu corona ook in de VS snel om zich heengrijpt. "Als ik de verhalen uit Amerika hoor, gaan we daar van de zomer inderdaad niet voetballen", aldus Van de Haar. "Maar we moeten wel een plan hebben voor het geval dat."

Een afgelasting zal niet het definitieve einde betekenen van het project van Van de Haar in Miami. "Zeker niet. Volgend jaar doen we gewoon weer mee. Ik heb de jongens van dit seizoen al de garantie gegeven dat ze volgend jaar eerste keus zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -