RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: de sportvelden liggen er pico bello bij

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het is een prachtige lentedag. De zon staat hoog aan een strakblauwe hemel en doet waar ze zo goed in is: stralen. Het lijkt alsof ze aanvoelt dat we haar nu allemaal even heel hard nodig hebben. Want ondanks het mooie weer liggen de sportvelden er noodgedwongen verlaten bij. De netten van de voetbaldoelen hangen halfstok opgeknoopt in de winterstopstand. Je hoeft weinig fantasie te hebben om de tragische symboliek die dat uitstraalt in te zien.


AVONTUUR
Ik ben bij Sportpark Rijnvliet in Leidsche Rijn samen met mijn zestien weken oude Cockerpup. Het socialiseren van het beestje is een ware uitdaging nu binnen blijven het devies is en afstand houden van elkaar belangrijker is dan ooit. Dat hij hier nu samen met mij op een sportveld loopt is voor hem een waar avontuur, en voor mij net zo goed. Want hoewel de zindelijkheidstraining zeer voorspoedig verloopt, moet al dat groene gras om ons heen er voor
hem wel zeer aantrekkelijk uitzien.

Het is min of meer toeval dat we hier nu lopen. Alle sportvelden zijn al een paar weken dicht voor publiek en het was eigenlijk alleen mijn bedoeling om wat foto's te maken van de gesloten hekken. Maar toen ik aankwam zag ik opeens een bekend gezicht: Dees, de fotografe van de Utrechtse Rugbyclub.

DEES EN MARCEL
Dees maakt ze niet alleen mooie foto's van rugbywedstrijden voor haar club blijkt, ze verzorgt ook de planten op het sportcomplex. En dat doet ze niet alleen. Ze stelt me voor aan Marcel. Hij onderhoudt, samen met zijn collega die -het leven gaat hier gelukkig gewoon verder- net op weg is naar het ziekenhuis voor de geboorte van zijn zoveelste kind, namens de gemeente alle sportvelden in Leidsche Rijn.

Ze legen de vuilnisbakken, snoeien de planten, besproeien de velden, maaien het gras en doen op deze stille maandag, net als op alle andere maandagen van het jaar, nog veel meer dingen om ervoor te zorgen dat de sportvelden er picobello bij liggen. Speciaal voor mij zet Marcel met zijn grasmaaier nog even de puntjes op de i.

En terwijl ik er naar kijk realiseer ik me dat, net als bij zoveel dingen die je als vanzelfsprekend aanneemt, je pas weet wat er allemaal bij komt kijken als je het met eigen ogen hebt gezien. Laten we hopen dat we binnenkort allemaal weer kunnen stralen op de velden.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -