RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onzekerheid over budgetten bij topamateurs

PROVINCIE UTRECHT - De economische gevolgen van de coronacrisis hebben mogelijk ook invloed op de budgetten die de topclubs in het amateurvoetbal beschikbaar hebben voor hun A-selecties. "Je weet niet hoe erg je sponsoren getroffen worden en wat dat voor gevolgen heeft."

MISGELOPEN INKOMSTEN

Voorzitter André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels houdt rekening met een bijstelling naar beneden. "We missen ook nog andere inkomsten, zoals die uit sponsorevenementen die we voor het einde van het seizoen gepland hadden. De veiling die we elke twee jaar organiseren bracht twee jaar geleden ruim anderhalve ton op."

Spakenburg mist vergelijkbare inkomsten, vertelt bestuurslid technische zaken Peter Kroonenberg. "Bij ons gaat de fancy fair waarschijnlijk niet door." Daarnaast lopen de Blauwen de derby tegen IJsselmeervogels, die voor 18 april gepland stond, mis. De inkomsten van die wedstrijd bedragen ongeveer een ton. zo becijferde de club toen de derby twee jaar geleden als gevolg van de degradatie naar de derde divisie niet gespeeld werd. "Maar dat is geld voor de hele vereniging, niet voor de A-selectie."

Het feit dat er niet meer gevoetbald wordt, helpt de clubs ook. "We hoeven geen puntengeld en geen reiskosten meer te betalen voor dit seizoen. Daarmee hou je de boel redelijk vlak", zegt André van Diermen.

TRANSFERS

De onzekerheid over de inkomsten maakt ook dat het aantrekken van nieuwe spelers nu even op een laag pitje staat. "Zolang ik niet weet hoeveel geld ik te besteden heb doe ik even niks", zegt technisch manager Rob de Boer van GVVV. "Maar ik verwacht wel dat het weer aantrekt en dat er heel veel spelers op de markt gaan komen."

"Wij waren gelukkig al wel zo'n beetje klaar", zegt André van Diermen. "Ik moet alleen nog wel de O23 gaan samenstellen." Voor dat team, dat aan een nieuw op te zetten competitie gaat deelnemen, wil IJsselmeervogels talentvolle spelers uit de regio aantrekken."

Spakenburg wacht nog even met het aantrekken van een opvolger voor Tom van der Neut, die de club gaat verlaten. "Wij zoeken nog een verdediger", zegt Kroonenberg. "Maar we hebben geen haast."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -