RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tourstart mogelijk maand later, uitstel dreigt voor Vueltastart in Utrecht

UTRECHT - De kans lijkt steeds groter te worden dat de Ronde van Spanje dit jaar in elk geval niet op 14 augustus in Utrecht van start zal gaan. Dat valt op te maken uit een onderzoek van de organisatie van de Tour de France, die ook de Ronde van Spanje organiseert, naar de mogelijkheid om de Tour vier weken later te laten starten.

Organisator ASO heeft aan alle start- en aankomststeden van de Tour de France gevraagd of het mogelijk is het event vier weken op te schuiven. In dat geval zou de ronde op zondag 16 augustus finishen. Dat is twee dagen na de voorgenomen start van de Vuelta in Utrecht. Het is uitgesloten dat de twee grote rondes elkaar op enigerlei wijze overlappen.

De Franse krant Le Parisien deed hetzelfde onderzoek en concludeerde dat iedereen zich soepel wil zich opstellen. Volgens de krant zoudende start- en aankomststeden het toch organiseren van de Tour als een overwinning op de pandemie beschouwen.


De voorwaarde die de steden daarbij stellen is dat het een Tour mét publiek wordt, zoals eerder tourbaas Christian Prudhomme en ook de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu al aangaven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -