RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VV De Meern wil terugloop zondagvoetbal halt toeroepen

DE MEERN - VV De Meern wil de terugloop van het zondagvoetbal halt toeroepen. De laatste jaren kiezen steeds meer voetballers, en ook verenigingen, ervoor om op zaterdag te gaan voetballen. Het eerste zondagteam van De Meern, dat twee seizoen geleden nog in de derde divisie speelde, werd dit seizoen zelfs uit de competitie teruggetrokken.

Grote clubs als Elinkwijk en Argon, maar ook SCH'44 uit Harmelen, Cabauw, FC De Bilt en heel veel andere clubs hebben al geen eerste zondagteam meer en spelen prestatief alleen nog op zaterdag. Ook veel recreatieteams kiezen voor die dag. Daardoor is er met name in de KNVB districten West 1 en West 2 (Utrecht, Noord- en Zuid Holland) de zondagcompetitie de laatste jaren veel kleiner geworden.

GRATIS ZONDAGVOETBAL

Om die tendens te stoppen heeft VV De Meern besloten om seniorenvoetbal op zondag met ingang van komend seizoen gratis te maken. Wie op zondag bij de club gaat spelen kan op vrijdagavond trainen en hoeft geen contributie te betalen.

Op die manier hoopt de club de velden ook op zondag bezet te houden. Bovendien draait de kantine dan ook op zondag omzet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -