Waterpoloers ZPC Amersfoort volgend jaar eredivisionist

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De mannen van ZPC Amersfoort spelen volgend seizoen in de eredivisie. De ploeg stond toen de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd bovenaan in de eerste divisie. De KNZB heeft aan alle eredivisieclubs laten weten dat die divisie volgend seizoen uit veertien ploegen bestaat. Ook Den Haag promoveert.
"Toen de boel werd stilgelegd hebben wij direct een brief aan de bond gestuurd dat wij toch gewoon willen promoveren", zegt Pieter Klaasse van ZPC Amersfoort. "En het lijkt erop dat dat verzoek is gehonoreerd. De bond bond moet het nog officieel naar buiten brengen, maar de eredivisieclubs zijn al geïnformeerd over de uitbreiding."
ZPC Amersfoort degradeerde vorig jaar uit de eredivisie. "Ons doel was zo snel mogelijk terugkomen op het hoogste niveau. We zijn blij dat dat lukt, al is het niet op de manier die we hadden gewenst", zegt Klaasse.
Dat de ploeg ook iets te zoeken in de eredivvisie werd afgelopen seizoen in het bekertoernooi al duidelijk. Gerenommeerde eredivisionisten DONK en De Zaan werden uitgeschakeld en in de halve finale zou ZPC Amersfoort het op gaan nemen tegen de Utrechtse buurman UZSC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.