RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sander van de Streek: "Het is mentaal zwaar om niet met een bal bezig te zijn"


UTRECHT - De spelers van FC Utrecht zitten al weer vier weken thuis door het coronavirus. De verveling begint toe te slaan getuige het vele aantal ludieke filmpjes die spelers posten op ondermeer instagram. Sander van de Streek houdt zich daar nog niet mee bezig. Wel mist hij het bezig zijn met een bal.

Het is mentaal wel zwaar nu"
Sander van de Streek

"We hebben een schema vanuit de club mee gekregen met ondermeer hardlopen en spinnen. Daar probeer je zo goed mogelijk gehoor aan te geven", vertelt Van de Streek via een beeldverbinding in Een Berg Sport. "Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Ik woon in het centrum van Amersfoort en moet dan wel moeite doen om bij het bos te komen."

Sander van de Streek: "Hoeven wat mij betreft nog maar één wedstrijd te spelen"


De middenvelder, die dit seizoen vier competitietreffers maakte, heeft het er wel zwaar mee. "Het is vrij saai omdat je niet met een bal bezig bent. Dat is mentaal wel lastig. Maar zoals jullie weten: lopen ligt me wel", grapt Van de Streek, die dagelijks een kilometer of tien afwerkt. De club houdt dat op afstand bij via GPS.

 Sander van de Streek met teamgenoot Adam Maher Sander van de Streek met teamgenoot Adam Maher | Foto: fcutrecht.nl

Via GPS ziet de club precies wat je doet"
Sander van de Streek

Van de Streek volgt de ontwikkelingen rond het voetbal van een afstandje. "Ik kijk het journaal en we hebben een groepsapp waarin we elkaar een beetje op de hoogte houden. Het grote wachten blijft toch op 21 april." Die datum komt het kabinet met nieuwe richtlijnen. Dan wordt een stuk meer duidelijk, namelijk of de competitie nog normaal uitgespeeld kan worden, of dat er toch een noodplan in werking treedt. Mocht het zo zijn dat er nog maar één wedstrijd gespeeld kan worden is het voor Van de Streek niet moeilijk om te bedenken welke. "De bekerfinale natuurlijk, dat is een wedstrijd die je niet vaak meemaakt. Dus die zou ik graag nog spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -