RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brachten nieuwe doelman Handbal Houten

HOUTEN - Bjorn Brachten speelt komend seizoen voor eredivisionist The Dome/Handbal Houten. De doelman is de opvolger van Rens van Kregten, die terugkeert naar Achilles uit Apeldoorn.


De 20-jarige Brachten is voormalig jeugdinternational en speelde in het verleden voor Swift Arnhem, Sittardia en LIONS 2. Afgelopen seizoen verdedigde hij het doel van eredivisionist E&O uit Emmen.

De in Zevenaar wonende Brachten kiest onder meer vanwege de reistijd voor zijn nieuwe club. "Ik heb een prima seizoen in Emmen gehad, maar het reizen naar het hoge noorden kostte mij veel extra tijd en energie. Dat was het zeker waard, maar het had niet langer moeten duren. Bij Houten speel ik op hetzelfde niveau dichter bij huis en daar ben ik blij mee!"

Trainer/coach Freek Gielen werkte afgelopen seizoen bij E&O al samen met de nieuwe doelman. "Ik heb Bjorn leren kennen als een gedreven keeper die het verschil kan maken. Afgelopen seizoen heeft hij met uitstekend keeperswerk in meerdere wedstrijden een groot aandeel in de overwinning gehad. Natuurlijk ben ik blij met zijn komst."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -